DET ÄR TID ATT INSE FAKTA. EXPERIMENTERANDET AV VÅR HÄLSA  OCH VÅR NATUR VILL INTE VI VARA MED PÅ. DET HJÄLPER INTE ATT MAN GÖMMER SIG BAKOM FINA ORD OCH CERTIFIERINGAR. VI VILL GÅ BRÄSCHEN OCH VARA LEDANDE I UTVECKLINGEN AV NÄSTA GENERATION TRÄHUS. 

PÅ RIKTIGT! 

VÅR HISTORIA

Vi är snickare i grunden. Från att vi till en början var ett byggföretag som utförde alla typer av byggarbeten fick vi mer och mer förfrågningar om att bygga villor. Vi byggde lösvirkeshus med konstruktionsvirke och reste även fabrikstillverkade ”kataloghus”. Tyvärr finns det en hel del problem och svagheter med den principiella konstruktion som majoriteten av våra svenska hustillverkare använder sig av.

Att bygga hus med tveksamma material såsom mineralull som både är ohälsosamt och innebär energikrävande tillverkning. För att undgå att hus som isoleras med mineralull får mögelproblem krävs det dessutom att man monterar en plastfolie som stoppar så att fukt inte tränger in i materialet. Detta för att materialet inte transporterar fukt såsom naturliga material gör. Vi har tyvärr fått se genom åren vad onaturliga processade material kan ställa till med i vårt klimat.

Vi började med efterforskningar och fann massvis med kunskap och avhandlingar som tog fasta på dessa problem. Vi hittade även materialleverantörer som sedan länge arbetat med miljövänliga och välbeprövade material. Sanningen är att före mineralullens tid då vi i Sverige isolerade hus med naturliga material såsom timmer/sågspån och lera inte hade dessa mögelproblem som dagens hus har.

Här började vår resa, En resa som utmynnade i varumärket Naturliga Hus.

VÅR IDÉ

Vi vill vara med och utforma framtidens trähus. Vi vill bygga moderna trähus med miljövänliga material och miljösmarta byggmetoder. Vårt mål är att ligga i förarsätet vad gäller hållbart byggande med hållbara material.

Vi har tagit fram ett byggkoncept med utvalda material från utvalda leverantörer där vi vill visa alla som går i hustankar att det går att bygga vackra, moderna, miljövänliga, arkitektritade, energisnåla trähus till ett pris där vi kan konkurrera med övriga leverantörer på den svenska marknaden.

© 2019 AV NATURLIGA HUS

NATURLIGA HUS >018-60 20 00

RUBANKSGATAN 4, 741 71, KNIVSTA

POST@NATURLIGAHUS.SE

  • Black Facebook Icon
  • naturligahus